Uitbreiding blauwe zone vanaf 1 juli

Gepubliceerd op Donderdag 20 juni 2024

Vanaf 1 juli wordt de blauwe zone in het centrum uitgebreid. De uitbreiding moet voor een snellere rotatie van de beschikbare parkeerplaatsen zorgen. Zo krijgen inwoners meer kans om in de nabijheid van hun woning te kunnen parkeren.

Concreet wordt de blauwe zone uitgebreid naar de Sint-Amandsstraat, Onze-Lieve-Vrouwestraat, Sint-Crispijnstraat, Hoveniersstraat en in delen van de Sint-Pietersstraat, Sint-Jorisstraat, Bellevuestraat, Heilig Hartstraat, Kerkplein, Ommegangstraat en Krekelstraat. De bestaande blauwe zone in de Baron de PĆ©lichystraat en de Burgemeester Vandenbogaerdelaan wordt uitgebreid tot het kruispunt met de Schoolstraat. 

In de blauwe zone kun je twee uur gratis parkeren met een blauwe parkeerschijf. In de blauwe zone op de parking van het zwembad en de parking in de kruisstraat kun je nog steeds vier uren parkeren met een blauwe parkeerschijf.

Inwoners van de blauwe zone kunnen een bewonerskaart aanvragen. Een bewonerskaart kost 60 euro voor een volledig jaar. Met een bewonerskaart kun je overal in de stad gratis en onbeperkt parkeren. Uitzonderingen zijn de parking op de Grote Markt, Marktstraat en de parkeerhaven in de Marktstraat. Daar geldt ook voor inwoners met een bewonerskaart altijd betalend parkeren.

Plan blauwe zone vanaf 1 juli