Verkiezingsloket

Gepubliceerd op dinsdag 30 april 2024


In aanloop naar de verkiezingen opent de stad een verkiezingsloket. Je kunt er van 25 september 2024 tot en met zaterdagmiddag 12 oktober 2024 terecht met al je vragen over de verkiezingen. Je kunt er terecht zonder afspraak, tijdens de openingsuren van het sociaal huis (van maandag tot vrijdag, niet op zaterdag).

Je kunt niet gaan stemmen en wil een volmacht geven

Als je op zondag 13 oktober niet zelf kan gaan stemmen, dan kan je aan 1 persoon een volmacht geven. Die kan in jouw naam een stem uitbrengen. Daarvoor heb je een volmachtformulier en een attest nodig dat bewijst dat de volmachtgever niet zelf naar het stemlokaal kan gaan. De volmachtkrijger moet die documenten op de verkiezingsdag meebrengen naar het stembureau.

Volmachtformulier 

Oproepingsbrief kwijt of niet ontvangen?

Om te stemmen heb je een oproepingsbrief nodig. Die ontvang je via de post. Heb je geen oproepingsbrief ontvangen? Ben je die kwijt of is die (onleesbaar) beschadigd? Vraag een duplicaat aan bij het verkiezingsloket. Dat kan tot op de dag van de verkiezingen zelf. Het stadhuis is open op de dag van de verkiezingen, tot de sluiting van de stembureaus.